O Inorde estar谩 presente, un ano m谩is, na Feira Internacional de Turismo Gastron贸mico

  • Rosendo Fern谩ndez explicou que o obxectivo 茅 "promocionar os produtos de Ourense, colaborando con empresas da provincia que son l铆deres na s煤a actividade e no sector agroalimentario como Coren, Cuevas e o Grupo Reboreda Morgad铆o".

  • Esta XXI edici贸n de Xantar celebrarase do 5 ao 9 de febreiro en Expourense.

  • O men煤 do Inorde confeccionado para Xantar ofrece unha coci帽a tradicional, baseada en "produtos Km. 0", 茅 dicir, produtos cultivados en Ourense, transformados en Ourense e comercializados desde Ourense, explicou o presidente do Inorde.

Ourense, 4 de febreiro de 2020.- O Inorde estar谩 presente, un ano m谩is, na Feira Internacional de Turismo Gastron贸mico 鈥 Xantar, que nesta XXI edici贸n se celebrar谩 do 5 ao 9 de febreiro en Expourense. O obxectivo de participar neste Sal贸n 茅 "promocionar os produtos de Ourense, colaborando con empresas da provincia que son l铆deres na s煤a actividade e no sector agroalimentario como Coren, Cuevas e o Grupo Reboreda Morgad铆o", explicou hoxe no Pazo Provincial o presidente do Inorde, Rosendo Fern谩ndez, quen presentou o restaurante do Inorde en Xantar, acompa帽ado pola directora adxunta de Expourense, Emma Gonz谩lez; o xefe de marketing do Grupo Coren, Benjam铆n V谩zquez; a xerente de Cuevas y Cia, Maite Gonz谩lez; e do departamento xur铆dico-fiscal do Grupo Reboreda Morgad铆o, Laura M茅ndez.

O men煤 do Inorde confeccionado para esta XXI edici贸n de Xantar ofrecer谩 aos asistentes unha coci帽a tradicional baseada en "produtos Km. 0", 茅 dicir, produtos cultivados en Ourense, transformados en Ourense e comercializados desde Ourense, explicou o presidente do Inorde, quen destacou que "todo o valor engadido dos seus produtos queda na nosa provincia, transform谩ndose en econom铆a e emprego".

Nesta XXI edici贸n, "continuaremos a contar coa IXP Casta帽a de Galicia, que aporta un selo de calidade extraordinario coa valorizaci贸n deste produto", dixo Rosendo Fern谩ndez. O labor da IXP 茅 estudar as caracter铆sticas morfol贸xicas, de desenvolvemento, variedades e peculiaridades, de tal modo que, xunto co Inorde, intentan desenrolar a potencialidade destes produtos para revitalizar a econom铆a do rural galego, aumentando a produci贸n transformaci贸n e a comercializaci贸n deste potencial end贸xeno.

As铆 mesmo, Rosendo Fern谩ndez dixo que esta colaboraci贸n demostra que "sumando sinerx铆as p煤blico-privadas l贸granse obxectivos que dificilmente se alcanzar铆an a nivel individual" e afirmou que desde o Inorde "queremos aglutinar a coci帽a tradicional coa celebraci贸n do Entroido, produtos tur铆sticos emblem谩ticos da nosa provincia".

Neste mesmo sentido, a directora adxunta de Expourense destacou "o esforzo" que realiza o Inorde para desenvolver estas iniciativas e dixo que para Xantar o restaurante do Inorde sup贸n ofrecer "un men煤 inclusivo adaptado a todo tipo de p煤blicos e cunha degustaci贸n de produtos que representan a esencia da nosa provincia".

Pola s煤a parte, Maite Gonz谩lez agradeceu ao Inorde esta "iniciativa colaborativa" e afirmou que para Cuevas 茅 "un orgullo compartir sinerx铆as con Reboreda Morgad铆o e Coren porque son d煤as empresas que investiron moitos esforzos en dar visibilidade e sostibilidade ao sector agroalimentario ourens谩n, un sector que ten o potencial suficiente para liderar a econom铆a da nosa provincia".

Asemade, Maite Gonz谩lez destacou o papel da casta帽a no sector agroalimentario ourens谩n afirmando que na actualidade "contamos en Galicia con 48.000 hect谩reas de casti帽eiros e m谩is da metade da produci贸n de casta帽a prov茅n da provincia de Ourense". A casta帽a 茅 "un dos froitos m谩is importantes do noso bosque, polo tanto, 茅 importante levar a cabo iniciativas como a que hoxe presentamos por tres motivos: porque a casta帽a 茅 s铆mbolo da ourensan铆a e do patrimonio gastron贸mico de Ourense, porque potencia a econom铆a local e porque ademais ten un gran potencial de crecemento internacional que est谩 a situar ao sector agroalimentario de Ourense no mapa mundial", engadiu a xerente de Cuevas y Cia.

O xefe de marketing do Grupo Coren explicou que desde que lanzaron ao mercado hai seis anos o proxecto de porco selecta alimentado con casta帽as "os n煤meros non paran de medrar" e est谩 a ter unha gran aceptaci贸n "empezando por Galicia, pero tam茅n chegamos ata Xap贸n onde vendemos unha gran parte da nosa produci贸n de porco selecta". O proxecto selecta que "est谩 a ser un gran 茅xito, non se poder铆a concibir noutro lugar que non fora Galicia e m谩is particular en Ourense porque Galicia produce o 90% de toda a casta帽a a nivel nacional, polo tanto, o que lle d谩 consistencia e coherencia a este proxecto 茅 a s煤a orixe, onde estamos ubicados", sinalou Benjam铆n V谩zquez.

Laura M茅ndez agradeceu ao Inorde e a Expourense por "darnos a posibilidade de que o noso Grupo estea presente nunha Feira que xa 茅 reco帽ecida a nivel internacional" e adiantou que Reboreda Morgad铆o, que naceu no ano 1945, xa est谩 "con novas plantaci贸ns e recuperando novas variedades que esperamos que sexan un 茅xito".

Men煤

O men煤 do Inorde en Xantar est谩 composto por: xam贸n selecta (Coren), t谩boa de embutidos de porco celta (Inorde), empanada de polo de curral (Coren), callos (Coren) ou crema de grelos con xam贸n e casta帽as, carrilleiras (Coren) con pur茅 de pataca e casta帽as (IXP Casta帽a de Galicia), casta帽as con xenxibre (Cuevas) con iogur grego e lima, pan de Cea e vi帽os de Adegas Campante 鈥 Grupo Reboreda Morgad铆o.

O prezo do men煤 茅 de 15 euros, para grupos de dez ou m谩is persoas ser谩 de 12 euros, e o men煤 infantil ten un prezo de 6 euros. Ademais, haber谩 un men煤 especial para cel铆acos (previa reserva). Para degustar este men煤, os interesados poder谩n realizar a s煤a reserva a trav茅s dos seguintes n煤meros de tel茅fono: 629792896 ou 988366030.