Manuel Baltar destaca a Ourense como "a gran despensa de Galicia" e a Xantar como o "excelente escaparate da nosa gastronom铆a"

  • O presidente da Deputaci贸n de Ourense participou hoxe en Expourense na inauguraci贸n da 21陋 edici贸n do Sal贸n Internacional de Turismo Gastron贸mico afirmando que con Xantar "Ourense 茅 a capital do turismo gastron贸mico".

Ourense, 5 de febreiro de 2020.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, destacou hoxe en Expourense, na inauguraci贸n da 21陋 edici贸n do Sal贸n Internacional de Turismo Gastron贸mico "Xantar", que Ourense 茅 "a gran despensa de Galicia" e definiu a Xantar como "excelente escaparate da nosa gastronom铆a" que converte a Ourense "na capital do turismo gastron贸mico".

O presidente do goberno provincial participou no acto inaugural xunto a Rom谩n Rodr铆guez, conselleiro de Cultura e Turismo da Xunta de Galicia; Jorge Pumar, presidente executivo de Expourense; Luis Pedro Martins, presidente de Turismo Porto e Norte de Portugal; Flora Moure, concelleira de Turismo do Concello de Ourense; Rita Marques, secretaria de Estado de Turismo de Portugal, e Emma Gonz谩lez, directora adxunta de Expourense.

Na s煤a intervenci贸n, Baltar salientou a calidade de vida da provincia de Ourense e a lonxevidade dos seus habitantes, "algo que ten moito que ver coa alimentaci贸n e cos nosos excelentes produtos", e destacando tam茅n que temos "o maior potencial termal de Europa". "Ourense 茅 unha provincia con "denominaci贸n de orixe", cun goberno de seu, a Deputaci贸n, que apoia e pon en valor a riqueza gastron贸mica do noso territorio", citando como exemplo o colectivo "Coci帽a Ourense", que organiza o encontro bioce谩nico gastron贸mico Enbiga.

Xantar re煤ne ao longo de cinco d铆as, do 5 ao 9 de febreiro, a uns 300 expositores e m谩is de 150 experiencias gastron贸micas, e promociona este ano a candidatura da Ribeira Sacra como Patrimonio Mundial da Unesco, unha iniciativa impulsada pola Deputaci贸n de Ourense. O Sal贸n conta con showcookings impartidos por chefs de 6 pa铆ses, e 15 restaurantes -que ofrecen 22 men煤s con prezos de entre 15 e 35 euros-, as铆 como catas comentadas, maridaxes, degustaci贸ns, conferencias de expertos e presentaci贸ns de produtos innovadores, ademais de tres aulas gastron贸micas.