A Asociaci贸n de Pulpeiros do Carballi帽o-Arcos prepara un plan de acci贸n para impulsar e modernizar a imaxe deste produto e oficio

Ourense, 7 de xullo de 2021.- O presidente da Deputaci贸n de Ourense, Manuel Baltar, mantivo un encontro coa Asociaci贸n de Pulpeiros do Carballi帽o-Arcos, quen lle fixo entrega do plan de acci贸n que estuda po帽er en marcha este colectivo para impulsar a imaxe e promocionar un produto ourens谩n de tanta calidade, tradici贸n e sona no 谩mbito gastron贸mico nacional e internacional. Neste sentido, para actualizar e dinamizar este produto na pr贸xima etapa poscovid a asociaci贸n marcouse unha serie de obxectivos entre os que figuran redese帽ar, fortalecer e reposicionar a imaxe da asociaci贸n; adaptarse ao uso das novas canles de comunicaci贸n; organizar a xesti贸n interna da asociaci贸n; realizar eventos con impacto social e innovar con proxectos vinculados ao 谩mbito do pulpo.

Manuel Baltar destacou "o labor que est谩 a realizar a asociaci贸n por impulsar unha das marcas m谩is caracter铆sticas do eido gastron贸mico da nosa provincia, unha tradici贸n e un 谩mbito econ贸mico que temos que apoiar, potenciar e difundir para seguir po帽endo en valor a imaxe dos pulpeiros e o seu produto", afirma o presidente da Deputaci贸n de Ourense.

A asociaci贸n prev茅 desenvolver un plan de marketing no per铆odo 2021-2025 e crear unha nova imaxe de marca que sintetice os atributos da asociaci贸n, do oficio e do produto, as铆 como renovar a p谩xina web, crear material audiovisual para diferentes soportes, merchandising e eco-envases. Ademais diso, entregaranse anualmente uns premios anuais para distinguir 谩s figuras m谩is relevantes do mundo dos pulpeiros, e entre os proxectos que estuda iniciar a asociaci贸n figuran a creaci贸n do Museo do Pulpo, a produci贸n dun documental sobre Arcos e O Carballi帽o como terras de pulpo, e a creaci贸n dunha APP para xeolocalizar pulpeiros e feiras.